VIJESTI

S.Svjetlana predvodila duhovnu obnovu za branitelje

Slavonski Brod, 26.6.2017.(IKA) - Duhovnu obnovu za branitelje na temu "Prečisto scre Isusovo i Bezgrješno srce Marijino", predvodila je od petka 23. do nedjelje 25. lipnja u župi Svete obitelji u Slavonskom Brodu s. Svjetlana Rezo - misionarka, redovnica družbe Kćeri Božje ljubavi na službi u Travniku.
U svojim nagovorima s. Svjetlana je tumačila što sve čovjek mora činiti u svome životu da bude u harmoniji s Bogom. Ukazala je na grijeh koji narušava čovjekovo i tjelesno i duhovno zdravlje. Svjesna svih rana koje branitelji nose na tijelu, a još više na duši posvjestila je kako je uvijet čovjekova ozdravljenja praštanje. Potkrijepila je to brojnim svjedočenjima ljudi koji su joj se obratili za pomoć te posvjestila kako molitvom i sakramentalnim životom čovjek može ozdraviti.
Kako je prepoznatljivo njezino djelovanje zadnjih desetak godina na polju evangelizacije te je dosada prevela šesnaest knjiga poznatih evangelizatora, a dvije je i sama priredila, ponudlia je nazočnima svoju literaturu posvjestivši da je uz molitvu u ozdravljenju čovjeka važno čitati i ramatrati Riječ Božju. Domaći župnik David Sluganović, koji u svojoj župi često ima prigodne programe za branaitelje zahvalio je s. Svjetlani na njezinoj zauzetosti da pomaže ljudima, napose osjetljivijim populacijama kao što su branitelji.

 Mir I dobro! Hvala za obavijsti! Pozdrav svima meni poznatima s. Svjetlana


Dana 31. kolovoza 2015. u 09:26 ODS <obnovauduhusvetom@gmail.com> je napisao/la:

Obnova u Duhu Svetom Spliskomakarska nadbiskupija

Hvaljen Isus i Marija!  


Zauvijek okrunjena spot       


Sestre i braćo, mi smo jedno u Duhu, zajedno smo, tako da ste s nama u svakom našem projektu kao i mi u vašima.


Kao što vam poslali obavijest ove godine smo povodom 300 godina čudotvorne Gospe sinjske pridružili naše zajednice redovnom organiziranom hodočašću mladih Splitsko makarske nadbiskupije iz Solina u Sinj, u subotu tjedan prije - blagdana Velike Gospe.


Članovi zajednica (posebno zajednice Sv. Ivan od križa s kamena - Split - voditelj Petar Jurčević) izradili su veliku krunicu-ružarij (sva 4 otajstva). Krunica je sačinjena od 300 metara ukupne dužine konopca, drvenog križa od 2 m i alke u sredini koja ima lik Gospe sinjske ugraviran na drvo i naznaku ODS-a. 


Zajedno s tisućama mladih hodočasnika, članovi zajednica Obnove u Duhu Svetome, sudjelovali su na misi koju je vodio nadbiskup mons. Marin Barišić koji se osvrnuo na krunicu. 


Tada smo snimali spot pjesme „Zauvijek okrunjena“ koja je nastala povodom ove obljetnice (Tekst: Dinko Barać i glazba: Jure Župić iz Sinja - zajednica David Mertojak Split). 


Članovi su formirali na Gospdinom otoku srce od krunice i riječ MOLI.


Krunicu smo nosili (jakim tempom) do Sinja i predali je kao poklon pored Gospina kipa na jutarnjoj misi koju je vodio generalni vikar mons. Miroslav Vidović. 


Krunica će trajno ostati u sinjskom franjevačkom samostanu. 


Hvala Majci koja je na brojne načine učinila da se u malo vremena učini mnogo. Svi vodeći mediji, barem kratkom napomenom, su prenijeli vijest o ovom činu zahvale.


Pokušajmo učinit da se ovaj spot (snimljen od studija Aheropita) pogleda što više puta radi rasta zajedništva među članovima i da se riječi: Gospa, Obnova u Duhu Svetome, krunica i sl. nalaze među što češćim upisima na tražilicu youtube. 


OVO JE POVEZNICA:  NA NAŠOJ NASLOVNICI POGLEDAJTE VIDEOSPOT


Zauvijek okrunjena 


Božji blagoslov


PS. Molite za zajedništvo. Neka vam se srce širi za sve zajednice. 

ASIJA BIBI treba živjeti

"Mi smo živi, ali ne živimo" - kaže Ashiy Masih, muž Asije Bibi, kršćanke osuđene na smrt, prema kontroverznom pakistanskom zakonu o svetogrđu.

Optužena za svetogrđe, Asija se tijekom suđenja nije imala priliku braniti, te je osuđena na smrt. U zatvoru je već pet godina. Dvije osobe koje su joj tijekom suđenja pokušale pomoći Salaman Taseer, musliman, upravitelj pokrajne Punjab i Shahbaz Bhatti, kršćanin, ministar za manjine, brutalno su ubijeni.

Iako, njezin slučaj prate brojne organizacije za ljudska prava,a o njemu se govorilo i u UN-u kao i u Europskom parlamentu Asija je i danas u zatvoru. Njena presuda: SMRT!

Milka ,

Sad, imamo nove dokaze o Asijinoj nevinosti. Iako su svjedoci već ispitani, njihovi iskazi se ne poklapaju s onima prikazanima u filmu. Film "Sloboda za Asiju Bibi" koji je nastao u koprodukciji CitizenGO-a, pokazuje kako dva glavna tužitelja uopće nisu čula Asiju Bibi da izgovara riječi za koje je optužena, nisu bili niti prisutni na mjestu događaja.
Mohammed Idris (vlasnik polja gdje je Asija navodno svetogrdila) i Mohammed Salim (lokalni imam) u filmu priznaju kako osobno nisu čuli da Asija izgovara riječi za koje je optužena. Čuli su samo iskaze Asme i Mafie, koje su direktno svjedočile navodnom svetogrđu. Ipak, Mohammed Idris i Mohammed Salim glavni su svjedoci na suđenju.

Ovdje možete vidjeti isječke iz filma i potpisati peticiju:

http://citizengo.org/hr/25814-sloboda-za-asiju-bibi-novi-dokazi

Imam Mohammed Salim izjavio je kako je njegova vjerska i moralna dužnost braniti dostojanstvo Proroka, stoga je pristao svjedočiti na sudu. Zar istinska vjerska i moralna dužnost mogla ići protiv istine?

Imam, Abdul Rasheed poručio je kako će, ako Vrhovni Sud oslobodi Asiju, cijeli će Pakistan prosvjedovati protiv presude, a Asija će biti kažnjena na ovaj ili onaj način.

Pogledajte i potpišite peticiju:

http://citizengo.org/hr/25814-sloboda-za-asiju-bibi-novi-dokazi

Dio Asijine obitelji prisustvovao je međunarodnom kongresu o progonjenim kršćanima u Madridu. Prije samog kongresa, u Rimu su imali priliku upoznati Papu, te tijekom boravka u Europi govoriti o Asiji i situaciji u kojoj se nalaze kršćani u Pakistanu. Nakon što je vijest o tome stigla u Punjab, pakistansku pokrajnu u kojoj obitelj Bibi živi, morali su pobjeći, oni i svi koji su im pomagali.

Asija danas, možda više nego ikad prije treba naš glas. Pogledajte film i potpišite peticiju:

http://citizengo.org/hr/25814-sloboda-za-asiju-bibi-novi-dokazi

Nitko ne smije biti kažnjen zbog svojih vjerskih uvjerenje, samo zbog toga jer pripada manjini... Potpišite peticiju za Asiju Bibi, podijelite je na društvenim mrežama, proširite glas o njoj. Do sad ju je na životu održao međunarodni pritisak u čijem stvaranju sudjeluju svi koji su popisali peticiju za Asiju. Pozivamo vas još jednom pišite Vrhovnom sudu da prihvati nove, ključne dokaza za Asijino oslobođenje:

http://citizengo.org/hr/25814-sloboda-za-asiju-bibi-novi-dokazi

Hvala Vam što želite biti glas progonjenih,

lijep pozdrav,

Ana Marija Marković i cijeli CitizenGO tim

37. KONGRES OBNOVE U DUHU SVETOMU S PAPOM FRANOM VRIJEME:

o1. – o2. lipnja 2014. MJESTO: Olimpijski stadion u Rimu program počinje o1. lipnja u 11 sati, a završava o2. lipnja u 18,30 sati TEMA: Obratite se, vjerujte i primite Duha Svetoga (usp. Dj 2,38-40) Ovaj je događaj jedinstvena i povijesna prilika u čijoj organizaciji sudjeluju talijanska Obnova u Duhu, ICCRS i Katoličko bratstvo. Tom će prigodom cjelokupna karizmatska obnova moći iskazati svoju podršku i solidarnost sa Svetim Ocem te ćemo svoje iskustvo još više dati na raspolaganje samom srcu Crkve i služenju u svijetu. Zapravo, bit će to pravi primjer zajedničkog života u radosti Evanđelja, Evangelii Gaudium. Ovaj skup će svojom nazočnošću uveličati Sveti Otac papa Franjo i nekoliko kardinala, zatim fra Raniero Cantalamessa, otac Kevin Scallon i sestra Briege McKenna, Ralph Martin, Patti Mansfield i mnogi drugi. Program putovanja 1./2. DAN Okupljanje na dogovorenom mjestu u ranim prijepodnevnim satima. Odlazak u pravcu Zagreba, Rijeke, te putovanje kroz Italiju prema olimpijskom stadionu i priprava za nacionalni susret Obnove u Duhu i susret s papom Franjom. Program na stadionu traje od 11,00 sati do 18.30 sati. Nakon završetaka odlazak prema hotelu. Večera i noćenje. 3. DAN Doručak. Odlazak u Vatikan, baziliku Sv. Petra, razgled bazilike i posjet grobu bl. Ivana Pavla II. , te odlazak na stadion prema programu. Nakon završetaka odlazak prema hotelu. Večera i noćenje. 4./5. DAN Doručak, te putovanje do Asissa. Po dolasku, razgled grada i bazilika sv. Klare i sv. Franje, te Porcijunkule, slobodno vrijeme. Nastavak putovanja s očekivanim dolaskom na mjesto polaska u jutarnjim satima. cijena: 390,oo KM CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE dva noćenja hotelu 3* na bazi doručka i večere (www.hotelcinecitta.it ) prijevoz autobusom visoke turističke kategorije iz Splita prema programu, ulazi za autobuse u Rim svi razgledi gradova i navedenih znamenitosti po programu s vodičem i duhovnim vodstvom CIJENA NE UKLJUČUJE Troškovi prijave ulaza na stadion iznose 40 € (plaća se kod prijave - svećenici, redovnici, bogoslovi i osobe s invalidskim kolicima imaju slobodan ulaz); ulaznicu u Vatikanske muzeje 12 eura, ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju. Preporučujemo osiguranje od nesretnog slučaja i zdravstveno osiguranje odnosno putno osiguranje. molitvena zajednica "Božja ljubav" email: josip.suman@tel.net.ba prijave do 21.svibnja tel. 00387 63 333 629 http://bozjaljubav.jimdo.com/

___________________________________________________________

 

Misnim slavljem u crkvi svetog Alojzija Gonzage u Travniku svečano je obilježen Dan KŠC "Petar Barbarić". Na svetoj misi uz građane Travnika, profesore u školi, brojne učenike viših razreda, časne sestre iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, lijepo su liturgijski uveličali sjemeništarci koji su pjevali pod svetom misom. Uz ravnatelje Katoličkih učilišta u BIH, duhovnike u sjemeništu,te mons Matu Janjća,travničkog dekana,mons.dr.Pavu Jurišića, dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu svetu misu je predvodio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto. Na početku misnog slavlja sve ih je pozdravio prečasni Željko Marić, ravnatelj KŠC "Petar Barbarić". Rektor je na kraju misnog slavlja darovao nunciju mons. Luigi Pezzutiju sliku sa likom Sluge Božjeg Petra Barbarića rad akademskog slikara Ante Mamuše. Tako je na simboličan način predajući ovu sliku izaslaniku Svetog Oca za očekivati da Sluga Božji bude čašćen na oltaru to jest da uskoro bude beatificiran. Nakon misnog slavlja sudionici su bili ugošćeni u prostorijama Centra.

Objavljeno 25.4.2014.

U crkvi sv Alojzija u Travniku kod zemnih ostataka Sluge Božjeg Petra Barbarića služena je redovna zavjetna sveta misa koju je predsjedao vlč.Marko Majstorović,duhovnik u sjemeništu. Svetu misu uveličala je nazočnost preko 20 đakona zagrebačke nadbiskupije koji su sa svojim voditeljem vlč.dr. Tomislavom Markićem pohodili Travnik i hodočastili na grob svoga zaštitnika Sluge Božjeg Petra Barbarića. Ovo je početak trodnevnog slavlja proslava Dana Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić", a glavno misno slavlje biti će sutra 25.4.2014.godine kada će misno slavlje u 17 sati predvoditi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto. Dok će u subotu na Danu sjemeništa sveta misa početi u 12 sati.

Objavio 24.4.2014.

EMANUEL - molitvena zajednica

---------------------------

*******************

*******************

RADIO MARIA BOSNA
RADIO MARIA BOSNA

*****************

Radio Marija Hrvatske

iTunes

******************